Marea dezbatere cu cocă: aluminiu sau fibră de sticlă, ce este potrivit pentru tine?
Aluminiu sau fibră de sticlă

Marea dezbatere cu cocă: aluminiu sau fibră de sticlă, ce este potrivit pentru tine?

Coca de bărci au fost construite în mod tradițional din lemn. Astăzi, cojile sunt construite din aluminiu sau fibră de sticlă și ambele materiale oferă mai multe avantaje.

Deci, aluminiu sau fibră de sticlă pentru coca barcii dvs. – dacă aceasta este întrebarea dvs., iată câțiva factori care vă ajută să cântăriți decizia.

Aluminiul este puternic, durabil și destul de ușor de întreținut. Avantajele unei căști din aluminiu includ:

Ușor: Aluminiul este un metal foarte ușor, dar puternic. O coca ușoară necesită mai puțină putere a motorului pentru a tăia apa și, de asemenea, ajută la lansarea și recuperarea bărcii.

Robust: Nu există nicio subestimare a rezistenței unei căști din aluminiu. De asemenea, aluminiul se îndoaie, dar nu se rupe ușor, ceea ce îl face destul de sigur, în special pentru condiții dure. Și dacă carena navei se deteriorează, reparațiile se pot face rapid și ușor.

Ușor de întreținut: Metalul este, în general, rezistent la coroziune, cu condiția folosirii aliajelor potrivite și a procedurilor de izolare, după cum facem la ASIS Boats.

Ușor de personalizat: aluminiu are o cantitate corectă de elasticitate, ceea ce permite destul de mult personalizare. Adâncime, cu fund plat, superficial, scurt sau lung – coca din aluminiu poate fi construită în funcție de specificații exacte, ceea ce le face deosebit de perfecte pentru bărci profesionale, cum ar fi bărci de patrulare, bărci de căutare și salvare, meșteșuguri speciale pentru operațiuni și altele asemenea.

Ecologic: Aluminiul este unul dintre cele mai reciclabile materiale de pe Pământ. Iar reciclarea necesită o parte din energia și costurile necesare producerii

Câteva contra-uri trebuie să vă gândiți, însă, este că o plimbare pe o barcă de aluminiu poate fi destul de zgomotoasă și aspră, deoarece barca este mai puțin solidă pentru manevrele de mare viteză.

Fibra de sticlă este destul de populară în comunitatea nautică, deoarece oferă și câteva avantaje. Iată de ce ar trebui să luați în considerare o barcă din fibră de sticlă pentru barca dvs. –

Construcția este simplă: fibra de sticlă este destul de maleabilă și poate fi modelată în orice formă. Coca este creată dintr-o matriță prestabilită, care necesită mai puțin timp și îndemânare pentru a construi, dacă lucrați cu o companie de construcții reputată a bărcilor, cum ar fi ASIS Boats. Exteriorul acestor bărci este, de asemenea, destul de neted, ceea ce le conferă un aspect destul de elegant.

Impermeabil la elemente: Materialul nu este afectat de umezeală sau de elemente, iar aceste bărci pot fi lăsate chiar în apă pentru perioade îndelungate, fără griji în privința avariilor.

Ușor de întreținut: bărcile din fibră de sticlă sunt destul de rezistente și pot suporta multe pedepse (mai ales din plajă). Acestea pot fi ușor întreținute fără mult efort – ceea ce este excelent pentru un marinar de agrement – și dacă apar daune, poate fi remediat cu ușurință de către un profesionist, cu un plasture din fibră de sticlă. Aceste bărci sunt, de asemenea, foarte ușor de curățat.

Ușurință: Deși aceste coca nu sunt la fel de ușoare ca cele din aluminiu, barcile din fibra de sticlă RIB Boats sunt destul de ușoare în comparație cu alte bărci cu carenă din fibră de sticlă și nu au nevoie de multă putere pentru a trece prin apă.

Plimbări mai liniștite: este mai puțin zgomotos pe măsură ce barca trece prin apă. Și cu designul unic al chingilor inversate ASIS Boats, apa stropește departe de barcă făcând o călătorie mai lină și mai uscată.

Dezavantajul principal al unei căști din fibră de sticlă este că este fabricat dintr-o matriță, ceea ce limitează opțiunile de personalizare la coca specifică, iar odată ce matrița este făcută, designul nu poate fi modificat. Acestea fiind spuse, totul deasupra coca este un joc corect! Costul poate fi, de asemenea, un factor de luat în considerare, în special în cazul în care matrița pentru scaunul navei dvs. trebuie să fie făcută la comandă.

Așadar, acolo îl aveți, beneficiile și dezavantajele celor două materiale care sunt utilizate pentru a face cea mai mare parte din barca dvs. La ASIS Boats, construim bărci pentru marinari militari, profesioniști și de agrement, și, indiferent de nevoia dvs., avem una perfectă pentru dvs.

Dacă doriți mai multe informații despre barcile ASIS și bărcile pe care le construim, vizitați https://www.asisboats.com/certifications-innovations/.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart